Gezondheid & kwaaltjesMoet je door de pijn heen van borstvoeding?

Moet je door de pijn heen van borstvoeding?

Een veel gestelde vraag vanuit de mama’s. En het antwoord ligt bij jezelf. Wil je door de pijn heen? Sommige vrouwen hebben wel pijn en andere voelen er niet veel van.

Als je pijn hebt bij het brostvoeden dan is het vaak de eerste slokjes en daarna moet het minder worden en over gaan. Als het niet over gaat en de pijn blijft aanhouden tijdens de gehele drinkbeurt dan is het verstandig om een lactatiekundige te vragen om met je mee te kijken.

Borstvoeding geven, zeker bij je eerste kindje, is aanklooien in het begin. Zowel voor jou als voor je kleine baby. Hij moet allereerst een goede houding hebben, dat betekend comfortabel liggen, en in de juiste lijn liggen. Zijn ruggegraat moet recht zijn als je je kindje voor je langs hebt liggen. Dit kan natuurlijk niet in de rugby-houding.

Daarnaast moet je kindje ook goed kunnen aanhappen, dat is niet makkelijk de eerste kere. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen. Je kindje moet zelf aanhappen, maar je kan hem er wel mee helpen. door je borst vast te pakken als een soort van hamburger, zodat je de gehele tepel kunt aanbieden. Want alleen je tapel en niet je tepel hoef in zijn mond gaat pijn doen.

Vervolgens moet je kindje goed kunnen drinken. Door een vacuum te zuigen kan je kindje melk uit je tepel krijgen, maar daarvoor moet hij eerst een aantal teugen nemen. Pas na een teugen komt er melk uit.

Het pijnlijke aan borstvoeding geven de eerste keer is omdat je tepel als het ware uitgerekt wordt. Dus je tepel gaat een heel stuk de mond in van je baby. Hij zal door het zuigen je tepel dus elke keer een stukje uitrekken. Dit uitrekken moet vanzelf minder pijnlijk worden. Ze zeggen wel eens dat je tepel moet uitharden. Klinkt heeeeel onaantrekkelijk, maar in de praktijk betekend dit dat je tepel gewent moet raken aan het uittrekken.

Het pijnlijke aan borstvoeding is dat je tepel elke keer uitrekt.

Mocht de pijn aanhouden dan is het verstandig om een lactatiekundige langs te vragen. Zij kan met je mee kijken. Het hoeft niet aan je tepel te liggen, het kan dus aan het aanhappen liggen maar het kan ook aan het tongriempje van je kindje liggen. Deze kan te ver naar voren vsatzitten, hierdoor kan hij zijn tong niet ver naar buiten steken.

Het is ontzettend vervelend als je kindje geholpen moet worden aan zijn tongrimepje, dit doen ze tot 3 maanden (of 4 maanden) zonder verdoving. Ze zetten snel een knipje en klaar is Kees.

Dit gaat natuurlijk door merg en been voor papa en mama! Want je wil natuurlijk niet dat je kleine pijn heeft!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

STUUR JOUW VRAAG IN!

LOOP JIJ OOK ROND MET EEN VRAAG OVER JOUW BABY OF KIND? LAAT JE EMAILADRES ACHTER EN JE KANT JE VRAAG INSTUREN ALS ANTWOORD OP ONZE EMAIL.

Exclusive content

- Advertentie -

Latest article

More article

- Advertentie -